Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
I Embriq jobber jeg som IT-konsulent på andrelinje i løsningssenteret for nettverk, utelukket med drift av løsningene vi har ute hos våre kunder. Mye av tiden går til feilsøking av problemer som kan oppstå i deres nettverk, klientproblemer, tilgangsstyring til servere og applikasjoner som ikke fungerer.

Nå om dagen jobber jeg mye med Elkjøp der vi jobber med en stor utrulling til alle deres butikker i hele Norden. Her setter vi opp nytt nettverksutstyr og oppgraderer eksisterende løsninger. Ellers er jeg med i et par kundeteam for blant annet Fred Olsen og Nettalliansen. Jeg har i tillegg vært en sentral del i Embriqs oppryddingsprosjekt og vedlikehold av dokumentasjon. Selv har jeg trivdes i rollen som en administrativ og strukturert lagspiller som setter orden i høysetet, og jeg takker aldri nei til ulike og varierte oppgaver!

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg har en utdanning fra fagskolen Centric IT Solutions med mye erfaring fra blant annet drift av nettverk, Citrix, VMware, MS Exchange og MS server. Etter å ha jobbet som IT-konsulent for ulike kunder hos Centric, kjente jeg at jeg var klar for å ta i bruk kompetansen min et annet sted. Jeg ble først innleid som konsulent hos Embriq før jeg ble fast ansatt i januar 2019, og er veldig glad for det i dag. Kompetansen jeg gir til våre kunder innen Retail har kommet godt med i Embriq ettersom jeg jobbet med problemstillinger av samme type som oppstår her i dag. Hittil har det vært en veldig fin reise i Embriq og jeg har lært ufattelig mye samtidig som at jeg trives godt i et mellomstort firma med et bredt kundespekter som tilbyr ulike type løsninger. Det er også store muligheter for å jobbe utelukket med nettverk, og det er alltid noe nytt å lære! Arbeidsmiljøet er helt topp, og det gir meg en stor glede i hverdagen. Vi er en god kollegagjeng, og prosjektgruppene blir ekstra godt knyttet.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg syns AI er veldig spennende, først og fremst på hvilken måte det kan brukes til medisinske områder. Jeg har fulgt med på Neuralink med Elon Musk i bresjen, og synes det er fascinerende å følge med på reisen som bidrar til å kartlegge problemer som man ikke har muligheten til å kurere med medisin i dag. Et annet prosjekt jeg har fulgt med på siden 2013 er «The Ocean Cleanup». De har utviklet teknologi for å rydde plast og søppel fra havet, noe som er høyst nødvendig samtidig som at det er betydningsfullt.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg har en X-Box som jeg spiller på fra tid til annen. Ellers har jeg godt nytte av mannens Stages Smart spinningsykkel som man kan koble til TV-en, og sykle med andre syklister gjennom applikasjonen Zwift.

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg leser veldig mye, men valget er enkelt. “A Song of Ice and Fire”, også kjent som Game of Thrones, er min største kjærlighet. Jeg venter fortsatt i spenning på de siste bøkene i serien. «Extreme Ownership» av Jocko Willink er den siste boken jeg leste, og handler om Navy Seals ledelsesstrategier og prinsipper de har brukt på slagmarken for å coache ledere innenfor alle sektorer i dag. Det er en veldig inspirerende og god bok.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg er veldig glad i action, fantasy og historisk fiction, men min klare favoritt er Vikings. Oppfølgeren, Vikings Valhalla, er også verdt å nevne! Money Heist, Westworld, Suits og The Witcher er også noen bemerkelsesverdige serier jeg må anbefale til andre.

Kontaktpersoner

Flere artikler