Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Utad jobber jeg som teknologirådgiver. Ofte engasjeres jeg som sparringspartner for bedriftsledelsen. Med min bakgrunn fra retailbransjen er det naturlig at de fleste oppdragene kommer derfra, selv om også virksomheter fra andre bransjer har benyttet seg av min erfaring og kompetanse. De fleste ledere trenger noen de kan diskutere teknologivalg, prioriteringer og digitaliseringsstrategi med i den nye normalen.

Innad jobber jeg mest med konsept- og tjenesteutvikling og støtte til salgsressursene våre. Jeg har utviklet de fleste av konseptene som vi nå markedsfører og selger til retailbransjen. I disse konseptene fokuserer vi på forretningsverdi fremfor teknologi

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg kom til stillingen som forretningsutvikler fra rollen som IT-direktør i Gresvig-konsernet og hadde i tillegg jobbet med IT-ledelse i retailbransjen siden 1999. Jeg kjente godt til selskapet og folkene fra kundesiden gjennom flere år og har på en måte vært litt involvert hele tiden. Gjennom årene har jeg blitt godt kjent med mange i selskapet og kulturen de har skapt. Jeg visste derfor hva jeg gikk til, samtidig som at jeg så et stort forbedringspotensial på noen områder – men det så jeg på som en god mulighet å ta tak i og påvirke som forretningsutvikler.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Hvis jeg skal peke ut én ting som jeg mener er viktig å vurdere nå, så er det utnyttelse av RFID-teknologi, for hele verdikjeden tilknyttet varehandel. Her kan det være snakk om åpenbare fordeler som kan regnes hjem i løpet av kort tid. Dette er teknologi som vil kunne bidra til bedre kundeopplevelser, høyere effektivitet og mer innsikt for beslutningstakere.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg er kanskje litt pragmatisk når det kommer til teknologi. Jeg har jobbet med dette i en mannsalder så jeg er ikke så lett å begeistre. Akkurat som på jobb er jeg opptatt av at det skal fungere enkelt og friksjonsfritt. Jeg liker jo å kunne snakke til en høyttaler for å få den til å spille musikken jeg ønsker, men samtidig er det irriterende når den eller de “snakker” uten å ha blitt tilsnakket eller ikke finner alle spillelistene på Spotify.

Hva er den beste boken du har lest?
Liker alt som både er overraskende og litt absurd, gjerne ren fiksjon med en god miks av historiske hendelser. “En Tid For Alt” av Karl Ove Knausgård er litt av en bok.

Jeg er en stor tilhenger av lydbøker, og syns det er herlig å høre Tore Renbergs dialekt siden han leser inn alle bøkene sine selv. Han har noen fine bøker som beskriver menneskene godt samtidig som de tegner et godt samtidsbilde.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg kan se alt fra romantiske komiserier til spenningsserier. Friends, Seinfeld og Two and a Half Men er fine klassikere hvis man vil ha noe lett og humoristisk å se på, og kan gjerne sees om og om igjen.

En dramaserie jeg likte godt var Lykkeland på NRK. Det er en ordentlig bra serie – kanskje det er noe med meg og stavangerdialekta.. Ellers har jeg jo vokst opp med Ringenes Herre-bøkene og er spent på om det kommer en serie basert på disse. Filmene var fantastiske.

Kontaktpersoner

Flere artikler