Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som direktør for IT Delivery and Operations i forretningsområdet IT Managed Services, og leder dermed ca. 80 mennesker i min avdeling. Mye av arbeidsdagen går til interaksjon med mine nærmeste for de ulike avdelingene der vi planlegger og forbedrer våre tjenester, leveranser og prosesser ytterligere. Disse prosessene tar mye av hverdagen, og må planlegges med folka mine i tillegg til blant annet salgsavdelingen.

Embriq tilbyr et stort landskap av løsninger, hvor målet vårt er å sy sammen de beste løsninger for kundene. Det omfatter tjenester fra public cloud, private cloud samt utstyr ute i butikker eller på andre lokasjoner. Alt må virke, henge sammen og overvåkes samtidig som kundene skal ha et sted å kontakte om problemer dukker opp. Teamet mitt har én leveransearm som skal sørge for å levere nye prosjekter og overlevere prosjektene videre til drift. Alle avdelingene samarbeider godt og hjelper hverandre i hverdagen slik at kunden opplever å være godt ivaretatt hos oss.

I tillegg jobber vi mye med rekruttering i et tøft arbeidsmarked. Her prøver vi å finne kloke hoder med riktig kompetanse innen leveranse, forvaltning og drift både i public cloud og egne datasenter.

Hvorfor valgte du Embriq?
Etter å ha studert teknisk kybernetikk på NTH havnet jeg i IT-bransjen. Jeg jobbet som konsulent for flere virksomheter hos mange ulike kunder i Oslo. I 2012 fikk jeg gjennom min tidligere leder i Integrate et tilbud fra Embriq jeg ikke kunne takke nei til. Jeg gikk da inn i rollen som Consultant Manager før jeg i 2016 tok på meg et prosjekt som hørte til driftssiden hos Embriq. Dette var et langt og viktig prosjekt for en av våre største kunder, og etter prosjektleveranse startet jeg i rollen som direktør for IT Delivery and Operations. Det er en glede og et privilegium å få jobbe med så mange gode kollegaer her i Embriq.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Artificial Intelligence er spennende. Jeg er veldig spent på utviklingen innenfor området og hva det vil bringe i fremtiden. I vår bransje samler vi inn store mengder data, og AI vil spille en større og større rolle i hvordan vi kan utnytte disse smartere, både med hensyn til kundenytte og på sikkerhetssiden.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Telefonen er et multiverktøy jeg er veldig glad i ved siden av Kindle’n min, siden jeg er veldig glad i å lese bøker.

Hva er den beste boken du har lest?
«Hitchhiker’s guide to the Galaxy» er er en kult-bok jeg har hatt mye glede av og en av få bøker jeg har lest flere ganger. Romanene til Ken Follet som baserer seg på historiske hendelser rundt fiktive familier er også verdt å nevne. «Fall of the giants» er for eksempel en utmerket historieleksjon om opptakten til 1. verdenskrig.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Ser ikke på så mye serier om dagen, men likte veldig godt Homeland. Ellers liker jeg også norsk underholdning og deler av gullrekka!

Kontaktpersoner

Flere artikler