Hopp til innhold

Hva er det beste med jobben din?  
Det beste med jobben er at det er meningsfullt å være en god rådgiver for noen som vil noe, og være til nytte for noen. Det er flott å videreutvikle Management Consulting. Vi bygger en moderne utgave, med effektiv “rett på” prosess, det er spennende. Dette vil også være relevant i lang tid fremover. Det unike her er at vi kan kombinere strategi, ledelse og forretning med dyp teknologiforståelse i parallell.   

Jeg har drevet mye med konsepter, og ærlig rådgivning. Det å ha mot til å være ærlig, være upopulær i nuet, er kjernen i det vi driver med. Dette er ikke vanskelig, men ofte ubehagelig. Her kommer begrepet ærlighet med kjærlighet, som er terminologi fra Olympiatoppen. Man må hele tiden passe på å ikke bli brutal. Dette kan man bli hvis man ikke leverer tilbakemeldingen saklig og riktig. Om man ikke skjønner når nok er nok kan det bli brutalt, noe som ikke hensikten. Den store utfordringen med rollen er at når du er ærlig blir du ofte upopulær på kort sikt, men ærlighet er grunnleggende for tillit og troverdighet på langsikt.    

Hvorfor valgte du Embriq?  
Jeg valgte Embriq med utgangspunkt typen selskap det er. Det er spennende med et teknologiselskap som vil drive med ekte ledelsesrådgivning (Mangement Consulting). Det er også på grunn av folkene som jeg traff i ansettelsesprosessen, og deres ambisjoner om å bygge Management Consulting. Jeg har vært leder i 20 år, men savnet å være mer direkte involvert i de verdiskapende prosessene. Nå er jeg mer operativ, og stortrives med å møte nye organisasjoner, og erfare at det er mange ulike veier til verdiskaping.   

Kan du si en fun fact om deg selv som få vet om?
Min familie bader i havet hver påske. Uansett vær.  

Hvis du sto fast i en heis, hvem ville du stått fast med og hvorfor?  
Må nesten svare avdøde sir Ken Robinson (TED talk), superinspirerende pedagog som er opptatt av hvorfor ting har blitt som de har blitt og at vi må utnytte det unike ved hvert individ. Blant annet viser han hvordan skolen tar leken og gleden ut av barna. Det samme mener jeg mange gjør i arbeidslivet. Det tror jeg hadde blitt en minneverdig heistur…   

Han er også opphavet til et av mine favoritt sitat: “The great problem for reform or transformation is the tyranny of common sense.”  

Kontaktpersoner

Flere artikler