Hopp til innhold
Portrettbilde Marko Draksic - it drift, systemutvikling

Kan du fortelle litt om jobbhverdagen din?
Jeg har begynt på prosjektet Nasjonal Vegdatabank (NVDB) hos Statens Vegvesen. Det er et datasystem som inneholder informasjon om det norske veinettet, og brukes aktivt i forvaltningen av Norges veier.
Jobben innebærer utvikling av nye og moderne verktøy for håndtering og indeksering av data fra og til den sentrale NVDB-databasen. Der skal jeg jobbe som fullstack utvikler med teknologier som blant annet Java, Apache Solr, og React.

Kjernekompetansen min er JavaScript, TypeScript og React, men liker å jobbe med hele stacken, som inkluderer Node.Js, Java, Golang og skyteknologier. Også vil jeg skyte inn at jeg kanskje er aller best på JavaScript, TypeScript og React. Det er jo tross alt kjernekompetansen min. Har jobbet med det daglig de siste 4 årene, og synes hele økosystemet rundt React er veldig godt egnet for rask utvikling av komplekse frontend løsninger.

Spennende prosjekt/kunde?
Jeg liker prosjekter og kunder som utfordrer, og jobber hvor man jobber med komplekse saker. Arbeider der man ikke bare jobber med det man føler seg mest komfortabel med. Det er det beste måten å lære på og utvikle kompetansen. De siste to årene har jeg jobbet hos Statens Vegvesen og jeg trives veldig godt der. De bruker moderne stack og skyteknologier i sine applikasjoner og systemer, og har flinke fagfolk som hjelper deg med styring av prosjekter.

Hvordan endte du opp hos Embriq?
Jeg ble kontaktet av en rekrutterer og ble overbevist å dra på intervju med Ritu. Hun viste meg hvor ambisiøse Embriq er og hvor mye de arbeid de legger i bygging av kompetanse. Jeg vil lære så mye jeg kan, så det er veldig viktig for meg. Entusiasmen og åpenheten Ritu viste var nok til å få meg med på laget.

Kuleste teknologi trend akkurat nå?
Det er så mye at det er vanskelig å velge bare én. Jeg er skikkelig fascinert av skyteknologier, serverless applikasjoner, virtual reality, og ikke minst blockchain og smartkontrakter. Det er ting som jeg har lyst til å lære mer om og jeg vil gjerne prøve å programmere med Solidity. Det er teknologier som allerede forandrer verden til det bedre og det kommer til å bli enda mer aktuelt i nærmeste framtid.

Har du en favoritt dings?
Har ikke en som jeg kan komme på i forbifarten, men har satt øynene på VR-brillen Oculus Quest 2. Den ser helt rå ut! Når jeg får den, tror jeg at det blir favorittdingsen min.

Beste bok (anbefaling)?
Her er det også vanskelig å velge bare én, men kan nevne klassikere som Orwells 1984 og Cervantes’ Don Quijote. Begge to er fortsatt veldig relevante og spesielt Don Quijote har en type humor som treffer meg midt i hjertet. Men liker også Bukowski og hans mørke humor i Post Office.

Beste Serie (anbefaling)?
Det er så mye bra som finnes på strømmetjenester at det er nok en gang er umulig å velge én. Akkurat nå begynte jeg å se på den spanske serien Casa de Papel og de første episodene ser veldig lovende ut. Ellers liker jeg The Office, både den britiske og den amerikanske versjonen. Jeg er også glad i Only Fools and Horses. Det er en gammel tv-serie som er ikke så kjent her i Norge, men som har fantastisk, britisk humor.

Kontaktpersoner

Flere artikler