Hopp til innhold
Bilde av Ketil

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
I mine første 5 år i Embriq jobbet jeg med Quant-prosjektet in-house. Deretter gikk jeg over til consulting og Statnett-prosjektet hvor jeg har jobbet siden. Statnett drifter kraftnettet i Norge, og min jobb går ut på å jobbe med systemer for å holde nettet i balanse. Når forbrukere bruker mye strøm feks om morgenen, må kraftproduksjonen likestilles med forbruket for å holde kraftnettet i balanse. Det er et veldig stort system, og vi jobber over 15 ulike team på dette prosjektet – både med frontend og backend.

Hvorfor valgte du Embriq?
Før min karriere i Embriq, studerte jeg Computer Science i Universitetet i Sørøst-Norge og ved Washington State University. I tillegg har jeg en MBA i Business og Økonomi fra sistnevnte universitet. På min tidligere arbeidsplass jobbet jeg som Systems Developer der vi utviklet banksystemer og trade-finance applikasjoner. Vi benyttet oss av en del gammel teknologi, og det var ikke før jeg kom i kontakt med Embriq og de tilbød meg en spennende jobb i et selskap som jobber med moderne løsninger og utviklingsrammeverk som hører med tiden, at jeg ønsket et karriereskifte.

Embriq er en flott arbeidsplass som tar hensyn til oss konsulenter som jobber ute hos kunde ved at de arrangerer mye sosialt, events og muligheter for å dra på kurs og konferanser. Samtidig gir de gode muligheter for utvikling i en teknologibransje som aldri stopper opp. 

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg syns smarthus-teknologien er ganske kul. Det at man kan spare på energi og automatisere ting som sparer kostnader.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Chromecasten min blir jevnlig brukt når jeg er hjemme hos meg selv og hos kjæresten. Google Home er også ganske fin å ha. 

Hva er den beste boken du har lest?
Liker veldig godt «Millennium»-serien til avdøde Stieg Larsson. «Menn som hater kvinner», «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes». 

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg er veldig glad i gode serier, men favorittseriene mine blir nok Prison Break og Outlander. Ellers synes jeg Squid Game og Özark på Netflix er ordentlig bra.

Kontaktpersoner

Flere artikler