Hopp til innhold
Truls Klokkerud

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg har ansvar for alle aktiviteter på marked og kommunikasjon. Det handler om å gjøre Embriq til det mest kjente og foretrukne IT-selskapet innen bærekraft og Green Tech. Vi har allerede doblet størrelsen på markedsavdeling, og nå er vi i gang med å doble igjen. Ambisjonen er å bli best i klassen på moderne, digital og datadrevet markedsføring. Det innebærer at vi klarer å fremstå relevante for beslutningstagere innen våre målgrupper, at vi når disse med innhold som treffer en nerve og vekker interesse. I tillegg må vi ha systemer og rutiner som fanger opp hvorvidt vi treffer slik at vi hele tiden kan optimalisere markedsaktivitetene.

Målet er å doble selskapets størrelse innen 2025 og for å klare det må vi skape betydelige mengder av nysalg – og da er jobben vi gjør på markedssiden ganske viktig. Vi ønsker å ha de beste folka ombord som skal bruke de kuleste verktøyene, og jobbe sammen med de råeste leverandørene. Det er få selskaper som jobber med så spennende ting som det Embriq gjør. Vi sitter midt i det grønne skiftet, og hjelper bedrifter innen bransjene energi, retail og industri med de beste og mest bærekraftige løsningene.

Hvorfor valgte du Embriq?
I 2006 begynte jeg å jobbe i selskapet Policom som senere ble en del av Embriq. Den gangen var jeg økonomisjef, men etter hvert som reisen med Embriq har dratt seg til så har jeg hatt forskjellige roller, og de siste 6-7 årene har jeg hatt ansvar for marked og kommunikasjon. Frem til nå har det vært en ganske dynamisk reise med både fusjoner, fisjoner, endringer på eiersiden og mange spennende kundecaser som vi har jobbet med. Det har rett og slett skjedd mye hele tiden, som gjør at det aldri har vært kjedelig å jobbe her. Nå er det vind i seilene som aldri før med de ambisjonene vi har satt oss frem til 2025. Det som må være en av landets beste beliggenheter i Barcode er jo også et pluss, og kantina her er jo alene god nok grunn til å begynne å jobbe i Embriq.

I Embriq har vi flinke og dyktige folk med et strålende arbeidsmiljø. Det ansettes stadig vekk flere yngre og nyutdannede mennesker, og vi har et veldig bevisst forhold til både mangfold og til at nye kollegaer gjerne skal være en god del yngre enn oss som har vært her lenge. Likestilling mellom kjønnene er et av våre utvalgte bærekraftsmål og det tar vi på alvor, med langsiktig mål om å øke kvinneandelen i selskapet fra 14% i 2021 til 22% innen 2025.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det må være AI-løsninger – som gir en faktisk merverdi. I forhold til hvor vi er i dag så må løsningene bli mye smartere, og de må snakke sammen. Jeg tror vi har bare sett den spede, lille begynnelsen av hva AI kan gjøre for oss. Typiske verktøy vi benytter i Embriq som vi implementerer med AI, er Quant-plattformen og Quant-Insight. Samme gjelder Powercatch og Atlassian som tilbyr avansert kundebehandling der AI også benyttes.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Først vil jeg svare på hva som er min minst favoritt tekno-dings, og det er boksen fra Telia som jeg mottar TV-signaler på. Den er helt håpløs, treg og lever delvis sitt eget liv. Derimot er Telia Play Appen ikke fullt så ille og kan brukes fra det som faktisk er min favoritt tekno-dings – nemlig min iPhone 13 Pro.

Hva er den beste boken du har lest?
“Markens Grøde” av Knut Hamsun er og blir den beste, selv om jeg mener å erindre at folk har blitt latterliggjort for å velge den i DN’s «På Nattbordet». Jeg kan jo også slenge på den siste jeg har lest: «Sølvskonnerten» av Dag Hundstad. En ganske fantastisk, men sann, historie om en gjeng mytterister som søkte tilflukt i Mandal i 1816 og slang om seg med stjålne sølvpenger i alle retninger. En slags sjørøverroman midt i bibelbeltet altså. Anbefales.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Når man jobber med kommunikasjon så må man like en god story, så jeg får bruke det som unnskyldning – det blir en del serier for å si det sånn. Personlig mener jeg at Breaking Bad er kongen over alle serier. Hvis noen fortsatt ikke har sett den; bare få det gjort. Ellers synes jeg «Snowfall» på HBO er verdt å nevne og selvfølgelig «Drive to Survive» på Netflix som har gjort at jeg for første gang på mange år har begynt å følge med på Formel 1 igjen.

«Yellowstone» er helt ok, men den virkelige juvelen er side-serien «1883». Dette er kanonbra western hvor Sam Elliot er den tøffeste med cowboyhatt siden James Arness briljerte som Zeb Machan tidlig på 80-tallet.

Ellers er det noen norske serier jeg liker godt. Jeg har jo vokst opp i Nittedal og det er noe med «Rådebank» på NRK som vekker noen minner. «Jordbrukerne» på NRK er også en artig serie, der de klarer å gå den rimelige stramme balansegangen ved å fleipe med immigrasjon og nye folkeslag uten å falle ned på feil side.

Mitt beste påsketips akkurat NÅ er «Slow Horses» på Apple TV+. Veldig bra britisk spiondrama med en underliggende «Trainspotting» humor. Passer perfekt denne påska!

Kontaktpersoner

Flere artikler