Hopp til innhold
Andreas Faye-Lund jobber som Head of operational compliance i IT Managed Services, og har vært en del av Embriq i 3 år.

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Som Head of Operational Compliance i Embriq, går jobben min ut på å ha oversikt over sikkerheten i våre løsninger og passe på at kjente sikkerhetshull blir fulgt opp. Det kan både være interne og eksterne oppgaver som havner i fanget mitt. Det kan komme henvendelser fra våre kunder, eller så må jeg kontakte dem hvis det dukker opp svakheter etter jevnlige scanninger. Ellers bistår jeg anbudsbesvarelser hva gjelder sikkerhet og jobber med tekniske prosjektlederoppgaver.

Hvorfor valgte du Embriq?
Etter at jeg fikk testet ut mine kjemiske ferdigheter under kjemistudier ved NTNU, fant jeg ut at det nok var IT som var det jeg skulle drive med. Etter en periode som tillitsvalgt for studentene ved tidligere HiST og også de fleste høyskolestudenter i Norge, startet jeg i et nyoppstartet IT-firma. Derfra bega jeg meg ut på nye utfordringer hos Jernbaneverket og NAV. ElKjøp kom på banen etter noen års erfaring, og der var jeg i 4 år. Gjennom tidligere kollegaer og prosjekter i daværende rolle som Infrastructure manager, kom jeg over rollen som Seniorkonsulent i Embriq. Denne rollen var midt i blinken for meg, og jeg var klar for å spisse min kompetanse ytterligere i et selskap i vekst.

I Embriq er det gode muligheter for å komme opp og frem, og det er gjerne flere arbeidsoppgaver knyttet til rollene vi har. Jeg tror det er både utfordrende og givende for mange i selskapet, og mener at det er en god arbeidsstruktur for ansatte.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Trender hva gjelder angrep og sikkerhetshull, som gjør at vi i dagens samfunn må jobbe annerledes og tenke innovativt er noe jeg generelt syns er veldig kult. Selv om det fortsatt er en lang vei å gå, er det interessant å se hvor mye man bruker AI for å blant annet jobbe med massive datasett.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Smoker-grillen min er en soleklar favoritt tekno-dings! Jeg lager gjerne brisket og spareribs så mye jeg kan, og har rester i flere dager da man gjerne kjøper 4-6 kg per grilløkt.

Hva er den beste boken du har lest?
Ringenes Herre.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Firefly er min største favoritt, og er en blanding av science fiction og western, men det er dessverre kun blitt laget en sesong. Ellers ser jeg på alt mulig, gjerne science fiction og fantasy! Rådebank på NRK er en veldig god serie, og Park and Recreation er en humoristisk serie som er verdt å få med seg. Den startet som en spinoff av den populære serien, The Office.

Kontaktpersoner

Flere artikler