Hopp til innhold

Fra tidligere har jeg en bachelor i celle- og molekylærbiologi, og har jobbet som lokomotivfører i NSB/Vy. I sommer fullførte jeg en bachelor i informasjonsbehandling, som jeg tok ved sien av lokførerjobben. Med full jobb, fulle studier og to små barn, har det ikke blitt så mye tid til fritidsaktiviteter de siste årene. Det håper jeg skal endre seg litt nå, selv om jeg nok fortsetter med litt utdanning på fritiden, om enn i et litt lavere tempo. Jeg synes informasjonssikkerhet er veldig spennende, og prøver å få tid til å lese meg opp på det feltet. Jeg prøver også å skaffe meg mer kompetanse på sky, i første omgang Azure.

Hva jobber du med i Embriq?
Jeg er ansatt som IT-konsulent, og skal jobbe proaktivt med drift fra kontoret i Halden. Målet er å avverge situasjoner før de byr på problemer for kundene. Jeg har en ganske bred utdanning, som spenner fra det mer administrative til informasjonsforvaltning, nettverk, programmering og big data. Det gir meg nok et godt utgangspunkt for å se sammenhenger, og til å forstå det store bildet. Man kan sikkert si at jeg kan litt om alt, og litt ekstra om maskinvare, operativsystemer og nettverk. Jeg har også en del programmeringserfaring, og går ikke av veien for å automatisere der det lar seg gjøre. Min største styrker er nok at jeg er veldig nysgjerrig, og elsker å finne ut hvordan ting er skrudd sammen og fungerer. Det er gøy å lære noe nytt og å kombinere og overføre kunnskap til nye situasjoner.

Jeg synes det er spennende å få erfaring med drift i en så stor skala, og med så stor variasjon. Hvis jeg skal trekke frem noe jeg synes er ekstra spennende, måtte det kanskje være at jeg håper på å få videreutviklet meg innen Linux.

Hvordan endte du opp her hos oss?
Jeg hadde lyst på en arbeidsplass hvor det var rom for å utvikle seg, og hvor det hele tiden er noe nytt å lære. Embriq har jo også dype røtter i Halden, og jeg har et par kjente med erfaring fra bedriften. Derfor har den nok alltid vært på radaren. Da jeg så stillingsutlysningen måtte jeg bare søke. Heldigvis hadde dere plass til en voksen mann på jakt etter nye utfordringer. Det har jo vært en litt spesiell oppstart med Korona-stengte kontorer, men jeg har blitt tatt godt imot, og gleder meg til å bli kjent med flere av mine nye kollegaer fremover.

Kuleste teknologi trend akkurat nå?
Det skjer så mye spennende nå, men big data kommer til å bli ekstremt viktig. Alt skal på nett og i skyen, og tilgjengelige datamengder eksploderer. Det ligger enorme muligheter åpne for de som klarer å håndtere og analysere disse dataene best.

Favoritt dings?
Jeg er svak for dingser og duppeditter. Akkurat nå venter jeg på en reMarkable 2, som jeg håper skal bli et nyttig verktøy. Ofte er jo de artigste dingsene de som gjør flere andre gjenstander overflødige, men her har altså et norsk selskap klart å gjøre internasjonal suksess av et e-papir-basert nettbrett hvis viktigste funksjon er at det føles som å notere på papir. Ellers er Raspberry Pi en gjenganger. Jeg må alltid ha siste versjon, og liker å eksperimentere med dem. Akkurat nå planlegger jeg å kjøre VMware ESXi på en av mine. Jeg aner ikke hva jeg skal bruke det til, men det er underordnet.

Beste bok (anbefaling)?
Jeg kan ikke unngå å nevne George Orwells 1984, som har fulgt meg opp gjennom årene. Den trenger vel neppe noen videre introduksjon. Av bøker jeg har lest i senere tid er Enigma: The Battle For The Code en av favorittene. Det var interessant å lære om tyskernes Engima-maskiner og knekkingen av dem på et teknisk plan, men vel så spennende var det å lese om hvordan disse krypteringsmaskinene og kampene for å knekke dem påvirket hendelser i og utfallet av andre verdenskrig.

Beste Serie (anbefaling)?
Det er vanskelig å kåre en favoritt, men jeg jukser og nevner to her også. Nå skal jeg i gang med sesong 4 av Mr. Robot, og det ser jeg veldig frem til. Settingen er selvfølgelig midt i blinken om man er litt interessert i informasjonssikkerhet, men det er en solid serie uavhengig av dette. Ellers er jeg svak for den svenske humorserien Solsidan. Litt som Side om side, bare enda bedre.

Jeg har også lyst til å anbefale podcasten Darknet Diaries, som tar for seg ulike temaer knyttet til informasjonssikkerhet. Den er både underholdende og lærerik, og de fleste av episodene ligger på et faglig nivå som de fleste med litt teknisk interesse kan følge.

Kontaktpersoner

Flere artikler