Hopp til innhold
Fra aspirerende fotballstjerne til IT-konsulent, Kalid Mohamed Ali!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg sitter på Service Desk på førstelinje i tillegg til en del arbeid på andrelinje. Her sitter jeg med veldig mye varierende oppgaver – alt fra å løse passordproblemer for kunder til å veilede dem og bistå dem om det oppstår problemer i et system de benytter seg av. Teamet mitt og jeg sitter for det meste med fjernstyring hvor vi kobler oss opp på deres servere, der jeg hjelper dem med tekniske utfordringer i blant annet Citrix, Azure, AD (Active Directory).

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg jobbet i Specsavers i Halden mens jeg jeg tok en bachelorgrad på Høgskolen i Østfold, og ble tipset om Embriq av min gode venn, romkamerat og nåværende kollega, Mohammed. Det hørtes ut som en spennende virksomhet, så jeg slengte inn en søknad og krysset fingrene for at Embriq ble stedet for en nyutdannet person som meg – noe det resulterte seg til å bli. Jeg har i tillegg erfaring med teknisk support i IT-avdelingen til Bufdir i Tønsberg, og merket at det var en god match når stillingen hos Embriq dukket opp. Det er også veldig fint å se at Embriq har lovende og gode utviklingsmuligheter for unge, nyutdannede og sultne folk!

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
I tillegg til å bli introdusert for Embriq av min tidligere romkamerat, Mohammed, introduserte han meg også for smarthusløsninger og Google Home. Det synes jeg er en kul teknologi-trend som rett og slett gjør livet simplere. Det kan være noe så enkelt som å bare spørre Google om å skru på TV-en eller dempe LED-lysene i stuen.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg er veldig glad i mine to Apple-favoritter: en Apple Watch og et par Apple Airpods. De to dingsene gjør rett og slett hverdagen min enklere!

Hva er den beste boken du har lest?
Leser ikke så mye bøker, men én bok jeg har lest som jeg liker godt er ingen ringere enn «Jeg er Zlatan».

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg ser på en god del tv-serier, og har vel sett det meste som er populært. Noen favoritter er Suits, Game of Thrones og Casa de Papel. Når det ikke blir TV-serie-titting går det gjerne i mye Marvel-filmer som den store Marvel-tilhengeren jeg er.

Ellers har jeg drevet litt med boksing som har fått meg til å se en del på kampsport. UFC/MMA og Ultimate Fighter ser jeg gjerne på etter en lang dag på jobb for litt action i hverdagen! Sistnevnte er en realityserie for fightere som jeg kan gå veldig god for.

Kontaktpersoner

Flere artikler