Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg startet i Embriq i januar 2022 som Service Delivery Manager. Rollen min går ut på å sørge for at vi leverer i henhold til avtaler med våre kunder. I praksis sitter jeg i veldig mange forskjellige foraer, og snakker med en stor flate med folk i Embriq og ute hos kunden. Mitt hovedmantra er å få hverdagen til å gå opp på en effektiv måte, levere det vi skal levere på og at kundene til slutt skal bli fornøyde.

Jeg jobber særlig med kunder innenfor energibransjen, og bistår med å sette opp synergi-plattformen og grunnpakka med Office 365. Jeg jobber også med enkelte kunder der vi drifter deres infrastruktur, enten om vi tar det over til vårt datasenter eller drifter det som står ute kunden. Ellers går tiden min til onboarding av nye kunder.

Hvorfor valgte du Embriq?
I mine yngre dager tok jeg et fagbrev i IKT servicefag, og har spisset min kompetanse innen Service Management i både Pon IT og Visma. I tidligere roller har jeg med tiden fått mer ansvar, og jeg innså raskt at jeg synes det var spennende å formidle teknologi til mennesker; jeg ble trigget av å gjøre mine kunder fornøyde. Jeg har gått fra å jobbe med kun interne prosjekter og kunder i Visma til å kun jobbe med eksterne kunder i Embriq. Det gir meg noen helt andre utfordringer enn jeg har vært vant til tidligere.

Personlig synes jeg Embriq leverer spennende tjenester til kraft- og energimarkedet som er utrolig aktuelt og relevant i tiden vi lever i. Kombinert med dette, fremstår Embriq som et profesjonelt og solid selskap hvor det er gode utviklingsmuligheter. Samtidig synes jeg det er fint at vi ikke er så altfor store, og at man faktisk kan være på fornavn med nesten hele selskapet – noe som ikke er gitt i et IT-selskap. Jeg har jeg blitt godt ivaretatt som «fersking» i Embriq, og er glad for mulighetene, utfordringene og de krevende oppgavene jeg har fått så langt!

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg nevnte 3D-printing innledningsvis, og synes dette er veldig kult! 3D-miljøet har ofte gode initiativer, typisk under pandemien hvor man så et stort behov for ansiktsvisir. Under den aktuelle Ukraina-krisen har det blant annet blitt designet ulike utstyr til helsepersonell. Fine tanker hvor man tar i bruk desentralisert deleproduksjon som kan gjøres med 3D-printing.

En annen kul trend som vi ser mer og mer av er IoT-løsninger og Smarthjem. Ting er blitt mye mer tilgjengelig og anvendelig for folk flest. Man trenger ikke være en ekspert for å bygge et smarthjem, da det stort sett er mye man kan gjøre ut ifra boksen. Jeg har faktisk en kompis som har bygd seg et smartspeil som tar utdrag fra strømmåleren sin. Hvis det er høye strømpriser så kan han f.eks. få beskjeder av smarthøytalleren sin om å lukke vinduet. Har man det som en hobby og er litt mer interessert enn snittet, er det mye kult man kan gjøre med den slags teknologi. I tillegg er det veldig nyttig når det kommer til miljøvennlighet og bærekraft. Man kan enkelt se hvordan folks vaner påvirker strømforbruket sitt, og endre vanene sine for å spare mer strøm og være mer «grønne».

Hva er din favoritt tekno-dings?
3D-printeren min står helt klart høyt på lista, ellers benytter jeg kule tekno-dingser som f.eks. høydemåler når jeg hopper fallskjerm slik at jeg vet når jeg kan trekke inn fallskjermen. Det er jo en livredder av en tekno-dings, bokstavelig talt.

Hva er den beste boken du har lest?
Nå om dagen går mest i Asbjørnsen og Moe til 4-åringen. Hvis jeg først leser, leser jeg gjerne biografer om folk. Jeg synes biografien til Gunnar Sønsteby «Kjakans Liv» er veldig bra.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg er stor fan av TV-serier og ser på veldig mye forskjellig. Nå om dagen går det i Mayans MC’s fjerde sesong som er en spinoff av Sons of Anarchy, som også er en klar favoritt. Big Bang Theory og Young Sheldon er også noen artige serier jeg er glad i.

Kontaktpersoner

Flere artikler