Hopp til innhold
Bente Sagflaten - Business Controller i Embriq

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som Business Controller i økonomiavdelingen, med et stort fokus på bærekraft. Det stilles krav fra blant annet eiere, kunder og leverandører at vår virksomhet bidrar til økt bærekraft. Jeg er involvert i vårt ESG-prosjekt og er blant annet med i utvelgelsen av FNs bærekraftsmål som Embriq skal prioritere å jobbe med fremover og sette konkrete målsettinger for bedriften. I tillegg er jeg delaktig i arbeidet for at Embriq skal få ISO-sertifisering innenfor ytre miljø. Utover det jobber jeg med å oppdatere kunde- og leverandøravtaler, fusjons- og integrasjonsprosesser og bistår med juridisk kompetanse ved behov.

Hvorfor valgte du Embriq?
Under mitt internship i forbindelse med min mastergrad i 2020 ble jeg tatt godt i mot. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av arbeidsplassen og trivdes godt fra første dag. Jobbhverdagen bestod da av mange ulike arbeidsoppgaver fremfor klassiske rutineoppgaver. Når jeg fikk muligheten til å jobbe i Embriq etter endt studie, klaffet det bra med ønsket karrierevalg. I dag er jeg med på mye gøy og blir godt kjent med selskapet på en helt annen måte. Embriq er et veldig spennende firma som tilbyr fremtidsrettet og innovative produkter og tjenester.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
VR-teknologi er veldig kult, spesielt at det blir benyttet mer og mer innen helsesektoren. Jeg skrev om offentlige anskaffelser og innovasjonspartnerskap i masteroppgaven min, og fikk mulig til å intervjue ulike folk i helsesektoren og sykehus. Et av sykehusene jeg pratet med er i gang med å utvikle VR-teknologi for å styrke ansattes og studenters kompetanse og tilrettelegge for kartlegging av eksempelvis mental helse og behandlingsmetoder. Dette syns jeg er veldig spennende.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Mobilen brukes ofte og er vel noe jeg alltid har på meg. Jeg lytter mye på podcast og musikk, så da blir man jo fort litt “avhengig” av den.

Hva er den beste boken du har lest?
De to siste beste bøkene jeg har lest er «Søsterklokkene» og «Svøm med dem som drukner» av Lars Mytting. Forfatteren er fra Fåvang i Gudbrandsdalen, og handling i begge bøkene er også lagt til i dalen. Når jeg leser bøker kan jeg ofte relatere meg til omgivelsene og dialekten.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Akkurat nå ser jeg på spenningsserien «Queen of the south» på Netflix. Eller har det gått i klassiske tv-serier som Game of Thrones og Handmades Tale. Friends slår heller aldri feil hvis jeg vil koble litt av. 

Flere artikler