Hopp til innhold
Selfie Ariel Cancino - skytjenester og it-drift

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er lead cloud architect. Det er en løsningsarkitekt for ting som blir kjørt i skyen. Jeg holder i det tekniske med tanke på hvordan vi deployer løsninger i cloud, med bruk av Azure. Det er blant annet hvordan vi ruller infrastruktur til løsningene som skal gå i skyen. Det blir mange møter og mye kontakt med nye og eksisterende kunder.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg hadde vært Evry (TietoEvry) i 15 år. Plutselig en dag i januar i fjor ble jeg ringt og spurt om jeg ville bli med i Embriq sitt team. Jeg fikk tilbud om å bli med på å bygge cloud-avdelingen nesten helt fra bunnen. Vi er et lite miljø der man kan sette sine spor hele veien, og å bygge ting fra scratch er en trigger. Jeg trives veldig godt og det er skikkelig moro. Det er progresjon og endring hele veien.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det mest spennende om dagen er container-teknologi – mikrotjenester. Det har allerede kommet og er ganske trendy, men tror det blir mer og mer snakk om dette, mens praten om servere etterhvert vil dabbe av.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg har veldig mange dingser, men hva er egentlig favoritten min? Jeg vet rett og slett ikke, men Google Home er veldig kjekt og morsomt å ha. Kan ha alt fra lysbrytere til vekkeklokke og nyheter der. Kona synes kanskje det er litt teit og at det blir litt mye, men jeg koser meg masse med det.

Hva er den beste boken du har lest?
Det er en bok som heter Small Gods av Terry Pratchett. Det er en roman om et trossamfunn og kirke og sånt som jeg synes er veldig morsomt. Lo godt da jeg leste den. Science-bøker liker jeg også veldig godt, sånn som Sapiens og de andre bøkene i denne serien. Jeg synes det er veldig spennende med hvor vi kommer fra og sånt.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Det blir så mange serier. Som zombie-fan er jeg en stor tilhenger av The Walking Dead. Slukte også Game of Thrones helt og rått. The Stand basert på boka av Stephen King er også veldig bra. Ikke like god som boka, men veldig underholdende. Jeg må også nevne The Boys. Den er kul!

Kontaktpersoner

Flere artikler