Hopp til innhold
Portrettbilde Andreas it-konsulent, it, drift, skyløsninger

Andreas bor i Asker med kone og to barn. Utenfor jobb går nesten all tid til aktiviteter med og uten barna, da han både er trener og sportslig leder i Holmen IF langrenn. Ellers er Andreas glad i å løpe, gå på ski og toppturer, selv mener han at han kan kalles for en sportsidiot.

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er ansatt som salgsdirektør, og det innebærer at jeg har ansvar for alt av salg og forretningsutvikling innen IT Managed Services. Nå har jeg ikke vært her så mange uker, men foreløpig har jeg brukt tiden til å bli kjent med tjenestene vi leverer og de flinke folkene som jobber i selskapet. Min rolle i Embriq vil være å sette en struktur for hvordan vi tilnærmer oss markedet og selger våre tjenester. Det jeg synes er spennende med Embriq er den posisjonen vi har i markedet ved å være en «one stop shop» for kundene og en tjenesteintegrator. Spesielt det å være en tjenesteintegrator som er uavhengig av hvor den faktiske løsningen kjører, enten det er kundens eget datasenter, Embriqs datasenter eller i en offentlig skyløsning.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg har kjent Embriq nesten helt fra start, og jeg jobbet med Embriq som kunde for noen år tilbake da jeg jobbet i Microsoft. I Embriq kommer jeg tett på tjenesteproduksjon og strategi, noe jeg liker svært godt. Jeg synes Embriq har en veldig spennende historie og noe av det som trigget meg er erfaringen de har med IT-drift og forvaltning av forretningskritiske og samfunnskritiske løsninger. Dette i kombinasjon med den nye skyverden og tjenestene som dukker opp der er dette et veldig spennende sted å være. Den bakgrunnen Embriq som selskap har i å forstå hvor viktig det er at løsningene skal fungere 24/7, 365 dager i året er kjempeviktig å ha med seg inn i denne moderne verden. Jeg gleder meg til å sette mitt preg på strategien og være med å bygge oppunder den veksten vi har planlagt de neste årene. For å akselerere veksten slik vi ønsker nå så er vi nødt til å gjøre noe litt annerledes. Så jeg ser frem til å jobbe videre med strategien og organisasjonen, og finne ut hvordan vi kan få best nytte av alle de flinke folkene som jobber i Embriq.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå?
Det synes jeg er litt vanskelig å svare på, men jeg er veldig fascinert av utviklingen rundt Big data. Det å finne helt nye sammenhenger som man ikke hadde en aning om, er kult synes jeg. Ved å kombinere dette med kunstig intelligens så er det ekstremt mye som kan bygges der, og vi har allerede sett mye av det i forbruker verden. Hvis vi tenker på de enorme datamengdene som ligger der ute i en forretningssammenheng så tror jeg man kan skape helt nye forretningsmuligheter, men det er jo også mange etiske utfordringer knyttet til en slik setting som må tas i betraktning.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Her må jeg nok være så ærlig og kjedelig å si at det er mobilen, som mange andre. Noen ganger føler jeg meg litt gammel fordi jeg har sluttet å kaste med på det «latest and greatest». Mobilen er ganske enkel for den utvikler seg dag for dag og nye oppdateringer uke for uke. Det er kanskje den ene enheten man ikke hadde klart seg uten.

Hva er den beste boken du har lest?
I det siste har jeg ikke lest så mye skjønnlitteratur, men jeg er veldig glad i å lese biografier. Jeg kommer ikke på en spesifikk, men det blir ofte noe som er knyttet opp mot sportens verden.
Har du en favoritt TV-serie som du vil anbefale til andre?
Jeg ser ikke så mye TV-serier, det går veldig mye i sport og nyheter. Men en serie som traff meg veldig godt og for en som var basketspiller i ungdommen så er det dokumentaren om Michael Jordan – «The last dance». Den kan jeg virkelig anbefale for alle som var unge på 80- og 90-tallet.

Kontaktpersoner

Flere artikler