Hopp til innhold
Portrett Adriano Stewart - java, utvikler, konsulent

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg sitter til vanlig foran to skjermer og skriver Java-kode, enten det er nyutvikling eller det å jakte ned problemer her og der. Jeg er litt altmuligmann som tar de oppgavene jeg får tildelt. Nå sitter jeg på Quant-prosjektet, en applikasjon som brukes av flere store strøm- og nettleverandører. Quant monitorerer strømbruket til nesten halvparten av Norges strømforbrukere. Da slipper de å bekymre seg for at de betaler feil. Det er tilfredsstillende å vite at jeg har en jobb som påvirker mange positivt rundt om i landet.

Hvorfor valgte du Embriq?
Det var først og fremst at de var ivrige på at man selv skal få videreutvikle seg. Å lære nye ting og å bli bedre på det man vil bli flinkere i. Det at det er mye fokus på videreutvikling og at man skal bli den beste versjonen av seg selv er veldig viktig for meg. Det er også skikkelig deilig med flatt hierarki. Det er aldri noe vanskelig å spørre sjefen min om ting jeg lurer på – enten om det er store eller små ting jeg lurer på.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det er ikke nødvendigvis nytt, men jeg er fascinert av data-streaming – Kafka for eksempel. Du kan lese data fra en lang kø igjen og igjen, og håndtere det ulikt hver gang om det er nødvendig. Bare et eksempel her: jeg skulle ikke håndtere fakturaer slik som jeg gjorde, så da endrer vi bare hvordan den håndteres og leser inn dataen igjen. Det virker mer smidig enn å måtte manuelt rette opp i feilen i etterkant.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg må gå for mobilen her. Bruker den til stort sett til alt fra å ringe og sende meldinger til å lese bøker og annen underholdning. Jeg som de fleste andre er helt avhengig av den.

Hva er den beste boken du har lest?
Nå går det mest i fagliteratur da. Clean Code er rett og slett en bok om hvordan man kan skrive korte og konsise kode slik at det skal være så ryddig som mulig for nestemann som skal se på den. Boken er veldig god og skikkelig hjelpsom i jobben!

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Brooklyn Nine-Nine! Den kan jeg ende opp med å sitte og se på litt for lenge av gangen! Det er veldig moro! Får håpe politiet ikke jobber sånn som de gjør i den serien!

Sjekk ut bloggartikelen – Reisen fra Java 8 til Java 11 – Embriq skrevet av Adriano.

Les om – Consulting, kompetent seniormiljø

Kontaktpersoner

Flere artikler