Hopp til innhold

Artificial Intelligence
Gjennom prosjektet EPR så har Rejlers Embriq utviklet en modul i Quant som foreløpig er gitt prosjektnavnet «Aware». Her brukes Artificial Inteligence (kunstig intelligens), maskinlæring og mønstergjenkjenning på analyse av store datamengder fra strømnettet for å skape beslutningsunderlag som tilfører nettselskapet helt nye muligheter i styringen av el-nettet. Denne funksjonaliteten er spesielt godt egnet til overvåkning av fleksible energiressurser som vind- og solkraft.

Kundefleksibilitet gir nye utfordringer
– Når nettselskapene ikke lenger styrer over kundens fleksibilitet så gjelder det å opprette en ny type dialog, sier David Westerlund, forretningsutvikler og prosjektleder fra Rejlers Embriq. Systemet gir informasjon om hvem som har behov for å kjøpe eller selge fleksibilitet forteller han. – Fremover vil vi se flere nye forretningsmodeller som tar denne teknologien i bruk, samtidig som nettselskapene også kan bruke dette på kjente problemstillinger som nettap, avbrudd, flaskehalser, spenning osv forteller Westerlund.

Les hele artikkelen i Tidningen Energi her

Les mer om Quant her

Kontaktpersoner

Flere artikler